29 Haziran 2017 Perşembe

Boya Badana İşi Yapmak İsteyenlere…

BOYA BADANA USTASI www.uzmanlaryapi.com 0532 574 86 01
Eskiden hatırlarsanız evlerimizde boya badana olacağı zaman etrafı derler toplar hatta dışarılara kadar taşırdık. Boya badana yapmak kadar bir evin boya badana için hazır hale getirilmesi de çok önemliydi. Çünkü sayın boya badanacı denen kişinin rahat etmesi gerekiyordu. Etrafına rahatça dönmesi lazımdı. Bu yüzden de evlerde birkaç günlük bir koşturmaca başlardı. Bazılarımızın ise babası, abisi ya da bir yakını bu işten anladığı için kimselerden yardım almadan da bu iş yapılabilirdi.
Ancak günümüz şartları değişti. Evinde doğru düzgün vakit geçiremeyecek kadar yoğun olan insanoğlu evini boyamak yerine boya badana yapabilecek birilerini arıyor. Hatta sürekli yeniden inşa edilen binalar, dış cephe boyasının önemi gibi mevzularda boya badana işinden anlayan ve bu alanda uzman olan insanlara ihtiyaç olduğunu gösterdi. Boya badana yapmak ise öyle kolay bir iş değil. Çünkü bu işinde her meslekte olduğu gibi bir raconu var.

Boyacılık Yapmak İçin Tecrübe Gerekir Mi?

Hiç kimse yaptığı işi annesinden doğduğu anda öğrenmedi. Bu nedenle boyacılık mesleği de hemen öğrenilen bir meslek alanı değil. Nasıl ki bir berber ve ya bir muhasebeci alanında çeşitli uygulamalar yapıyorsa boyacının da belli uygulamalar yapması lazım. Başlarda çok harika eserler ortaya çıkmasa da bir süre sonra boyacılık yapmak öğrenilir ve kişiler ilerleyen yaşantısında boyacılığı kaliteli bir şekilde icra edebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken konuların başında kişilerin boyacılık için hiçbir bilgisi olmadan sipariş alıp bir yeri boyamaya kalkmamasıdır. Öncelikle boya işleri konusunda kendinizi geliştirip belli bir tecrübe edindikten sonra insanların yaşam alanlarını boyayabilirsiniz. Bu mesleğinizde başarılı olmanız için şarttır.

Boyacı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Boyacı olmak az maliyetli ancak düzenli kazanç getiren işlerdendir. Boyacıların belli bir dükkanı olmayabilir ve sadece meslek sahibi olmalarından dolayı çevreden ve ya farklı yerlerden boya işi için çağrılabilirler. Ancak siz ben boyacı olacağım ama bir dükkanım da olsun derseniz kendinize bir dükkan açarak boyacılığınızı buradan da ilerletebilirsiniz. Boyacı olmak adına yapmanız gerekenlerin başında da gerçekten boya yapmayı bilmek geliyor. Yani eskilerinde tabiriyle kuru kuruya boyacı olunmuyor.
Boyacı olmak istiyorsanız ve bu işin hakkını vererek icra etmekten yanaysanız ilk olarak iç mekan ve dış mekan boyacılık gibi alanlardan birini seçmelisiniz. Genellikle iç mekan boyacılığı daha kolaydır ve dış cephe boyacılığına göre daha fazla rağbet görür. Sizde alanınızı seçtikten sonra boyacılıkla ilgili verilen özel kurslara katılabilirsiniz. Ancak bu kurslar oldukça azdır ve bazı özel inşaat firmaları tarafından daha iyi eleman yetiştirmek amacıyla düzenlenebilir. Daha iyi bir boyacı olmak istiyorsanız bu işi öğrenmek adına bu işi düzgün yapan kaliteli bir ustaya çırak olmalı ve onun bu işi nasıl yaptığını izlemelisiniz. Eğer bu tür bir çalışma yapmak istemiyorsanız günümüzde internet ortamında oldukça basit tekniklerle boya badana işi yapılıyor. Sizde bunları izleyip birkaç duvarda deneme yaptığınızda ve püf noktalarına da dikkat ettiğinizde beğenilen bir boyacı olabilirsiniz.

Boya Malzemeleri Şart!

Boyacı olmak isteyen bir insan için en gerekli ürünler şüphesiz ki boya malzemeleri olacaktır. Bir boyacı için boyalar çok değişken ürünler olabilir. Yani evini ya da başka bir yeri boyatmak isteyen insanlar boyacıya farklı boya türlerini verebilirler. Bu durumda boyacı için hangi boyayı nasıl kullanması gerektiğini bilmesi yeterlidir. Ancak boyacı için en vazgeçilmez olan boya malzemeleri fırçalar olacaktır. Dipleri boyamak için fırçalar, duvarın genelini boyamak için fırçalar, kapılar için özel fırçalar ve daha pek çok detaya göre fırçalar boyacının vazgeçilmez ürünleri olacaktır. Boya yapılmasını isteyen kişiler fırçalar konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığı için boyacının bunları bilmesi ve getirmesi daha iyi olur.
Boyacılar için son zamanlarda gerekli olan malzemelerden biri de ince büyük poşetler. Eşyaların üzerine örtülen bu poşetler genellikle hazırlıksız yakalanan ev sahiplerinin çok hoşuna gidiyor ve eşyalara boya damlaması gibi durumları da önlediği için boyacıları kurtarıyor. Boyacılık yapmaya başlayacaksanız ufak bir merdiveninizin olması, mezura türü ölçüm aletlerinizin olması ve bir de hali hazırda boya karışım kabınızın olması sizi tam teçhizatlı yapacaktır.

Kimlik Önemli!

Boyacılıkta giderek profesyonellik ve tanıtım isteyen mesleklerden birisi. Bu nedenle mümkün olduğunca boyacılık mesleği ile ilgili bir kimlik oluşturmalısınız. Yani bir kartvizitinizin ya da yaptığınız işleri gösteren bir broşürünüzün olması sizi daha rahat bir şekilde sipariş alır kılacaktır. Kimlik çalışmalarında kaliteli iş yapmanızda bir sonraki işlerinizde referans olacaktır.

Boyacılık Yaparak Ne Kadar Gelir Elde Edebilirim?

Alanınızda gerçekten başarılı bir boyacı olma yolunda adım adım ilerliyorsanız mutlaka müşterileriniz olacaktır ve bir aylık süreç içerisinde boyadığınız her alan için hatırı sayılır bir kazancınız olacaktır. Zaman zaman çok yorucu bir meslek olan boyacılık için gençseniz ve bu işi severek yapıyorsanız en az asgari ücret olmak üzere en fazla 5.000 TL gibi bir kazanç elde edebilirsiniz. Genellikle kazancı düşük mesleklerden sayılsa da aslında boyacılık uğraşıldığında kazançlı bir alan.

Nasıl İyi Bir Boyacı Olunur?

İyi bir boyacı olmak için kişinin şu noktalara dikkat etmesi yeterlidir:
  • İyi bir boyacı güler yüzlü ve işinin ehli olan bir insandır.
  • Temiz ve düzenli bir şekilde işlerini halleder.
  • Müşterilerinin isteklerini de göz önünde bulundurur.
  • İşlerini verdiği zamanda tamamlar.
  • İyi bir boyacı kendini geliştirir ve en kaliteli şekilde işini sunmaya çalışır.
  • ALÇI BOYA BADANA USTASI
     0532 574 86 01

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder